Blog

Upravljanje učinkovitosti poslovanja: vrzel med poslovno strategijo in njeno izvedbo

Digitalizacija, Big Data, Disruptivnost .. so med besedami, ki po svetu in v Sloveniji polnijo stolpce poslovnih člankov,  dvorane poslovnih in panožnih združenj ter urnike poslovnih svetovalcev ter zaposlujejo nadzorne svete in uprave oziroma upravne odbore.

Details

Polresnice - jih prepoznate?

Če bi bil direktor premišljen in bi imel dovolj znanja, bi moral zastaviti vprašanje – zakaj je do takega položaja prišlo in kakšne posledice ima to za podjetje?

Details

Prevare v računovodstvu

Prevare v računovodstvu - infografika

Details

Ali vaši kupci razumejo kaj ponujate?

Informacija je praviloma učinek ustreznega sodelovanja med njenim oblikovalcem in uporabnikom. S tem je to tudi njuna skupna odgovornost.

Details

Aktivnosti, ki vodijo v prevare

Katere so aktivnosti povezane s prevarami?

Details

Spletne prevare

Nekaj zbranih člankov na temo spletnih prevar

Details

Elektronski nadzor nad delom zaposlenih

Obstajajo razlogi za in proti nadzoru zaposlenih. Najpomembnejša prednost je varnost podatkov, ki so nujni za uspeh podjetja. Nadziranje računalnikov je možno s številnimi programskimi opremami, ki nadzirajo računalniška omrežja. Z njimi se lahko tudi nadzirajo dejavnosti in produktivnost zaposlenih.

Details

Follow the money

Verjetno veste, da je treba za odkrivanje finančnih malverzacij slediti toku denarja. Da stopite na pot iskanja, pa morate poznati prepreke, ki jih postavlja okolica, najsi bo to računovodstvo, pravo ali etika preiskovanja. 

Details

Računovodstvo ni nikoli dolgočasno

V Visoki šoli za računovodstvo postavljamo temelje izobraževanja kakovostnih računovodji, ki lahko postanejo tudi svetovalci, saj se vloga računovodje spreminja in presega osnove, ozko usmerjene naloge knjigovodenja.

Details

Ni vseeno, kje se izobražujemo

Pomemben razlog, ki ga ne smete spregledati je, ali je izbrano izobraževanje licencirano. Ali ima potrebna potrdila, da ga lahko pokažete svojim prihodnjim delodajalcem ali pa morebiti celo kupcem, ki vam zaradi tega bolj zaupajo. Zato je smiselno programe izbrati modro

Details

Certificirani poslovodni računovodja je kot dober smoothie

Računovodje izvajajo širok spekter pomembnih finančnih in podjetniških storitev, katerih cilj je zagotavljanje učinkovitega in uspešnega poslovanja podjetja. Vloga računovodje v podjetju se spreminja in presega osnovne, ozko usmerjene naloge knjigovodenja.

Details

Kako stopiti prevarantom na prste?

Ste se že kdaj jezili na ''varuhe zakona'', da naredijo premalo za razkritje kriminalcev, ki so s polnimi torbami denarja odhiteli drugam?  Kriminalci so s svojimi dejanji skoraj vedno korak pred preiskovalci. Lažje je kritizirati, kot prevare odkrivati...

Details

Zakaj poročiti poslanstvo podjetja in računovodstvo

Kaj lahko imata skupnega dva, ki sta po svoji strukturi tako različna? Poslanstvo, ki je skupek besed na papirju, in računovodski podatki, ki so gora številk, razporejenih na mnogih razpredelnicah in grafih?

Details

Denar nikoli ne spi

Osebe hitijo po pisarni, telefoni neutrudno zvonijo … V zraku je čutiti nemir, vonj po iskanju resnice. Skozi vrata hitro vstopita dva, se pogovorita z osebo v zastekljeni pisarni in pomigata fantu, ki v prostor prinese kupe papirjev

Details

Kdo je analitik?

V infografiki predstavljamo kdo je analitik in kaj vse mora analitik poznati in razumeti, da lahko svojo nalogo opravlja kakovostno.

Details

« previous page1 2 next page »

Kontakti:
059 091 400 
info@ipr.vsr.si

Newsletter

Nam želite kaj sporočiti ali želite, da vas obveščamo o novostih?

PIŠITE NAM
Institut za poslovodno racunovodstvo
Registered office: Stegne 21c
Headquarters: Ljubljana
P.IVA SI45073198
Powered by Mosajco CMS
Mosajco